KÁVA
NA MLÝNCÍCH MÁME NA VÝBĚR VŽDY ZE DVOU RŮZNÝCH KÁV. NEVÁHEJTE EXPERIMENTOVAT!
Espresso zalité horkou vodou v poměru asi 1:5, takže máte větší, ne tak intenzivní černou kávu. V Česku téhle kávě někteří lidé říkají presso, lungo. A co je přesně české presso? Propouští se celý objem šálku přes kávovar. Extrakce trvající mnohdy i minutu způsobuje, že nápoj obsahuje nejen příliš mnoho kofeinu, ale i škodlivé látky. Pijte proto raději americano, váš žaludek to ocení.
Nápoj o objemu 150 až 180 ml. Skládá se z espressa, mléka a našlehané mléčné mikropěny o teplotě 55–63 °C. V dobře připraveném cappuccinu se snoubí typická chuť kávy s nasládlým mlékem. Zkuste to jednou bez cukru – uvidíte, že vlastně není potřeba. A když nebudete míchat pěnu (a olizovat lžičku), budete mít u baristy respekt.
Dvojité espresso a našlehané mléko s velmi jemnou mikropěnou. Výsledný objem je asi 180 ml. Flat white se zrodil v Austrálii a na Novém Zélandu (vedou se o tom spory), vyniká intenzivní kávovou chutí. Charakteristická je pro něj maximálně centimetrová pěna. Je to nejpopulárnější druh kávy připravené z espressa.
× zavřít